Стадії приватизаційного процесу

Автор:

Анотація: У статті детально виокремлено декілька визначень приватизації, як трансформації будь-якої форми власності у приватну, процесу переходу в приватну власність об'єктів, заснованих на державній, колективній або змішаній власності. Саме у законодавстві поняття приватизації закріплено в статті 1 Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна». Виокремлено цілі приватизації, а також порядок приватизації державного і комунального майна. Здійснення приватизація та роздержавлення різними способами, тобто є різні шляхи передачі прав власності з рук держави в руки приватних осіб. Поділ критерій, які зумовили появу таких основних способів приватизації як: акціонування, продаж підприємств та майна за комерційним або інвестиційним конкурсом, викуп орендованого майна та банкрутство.

Бібліографічний опис статті:

. Стадії приватизаційного процесу//Наука онлайн: Міжнародний електронний науковий журнал - 2020. - №6. - https://nauka-online.com/publications/jurisprudence/2020/6/stadiyi-privatizatsijnogo-protsesu/

Стаття опублікована у: : Наука Онлайн No6 июнь 2020

Юридичні науки

УДК 346

Дуб Анастасія Володимирівна

студентка спеціальності «Право» 

Університету державної фіскальної служби України

Dub Anastasiia

Student of

University of the State Fiscal Service of Ukraine

Науковий керівник:

Роженюк Олена Олександрівна

старший викладач кафедри господарського права та процесу

Університет державної фіскальної служби України

СТАДІЇ ПРИВАТИЗАЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ

STAGES OF THE PRIVATIZATION PROCESS

Анотація. У статті детально виокремлено декілька визначень приватизації, як трансформації будь-якої форми власності у приватну, процесу переходу в приватну власність об’єктів, заснованих на державній, колективній або змішаній власності. Саме у законодавстві поняття приватизації закріплено в статті 1 Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна». Виокремлено цілі приватизації, а також порядок приватизації державного і комунального майна. Здійснення приватизація та роздержавлення різними способами, тобто є різні шляхи передачі прав власності з рук держави в руки приватних осіб. Поділ критерій, які зумовили появу таких основних способів приватизації як: акціонування, продаж підприємств та майна за комерційним або інвестиційним конкурсом, викуп орендованого майна та банкрутство.

Ключові слова: приватизація, приватизаційний процес, концепції приватизації, державне та комунальне майно.

Summary. The article highlights in detail several definitions of privatization, as the transformation of any form of ownership into private, the process of transition to private ownership of objects based on state, collective or mixed ownership. It is in the legislation that the concept of privatization is enshrined in Article 1 of the Law of Ukraine “On Privatization of State and Municipal Property”. The goals of privatization, as well as the procedure for privatization of state and municipal property are highlighted. Implementation of privatization and privatization in different ways, ie there are different ways of transferring property rights from the hands of the state to the hands of individuals. Separation of criteria that led to the emergence of such basic methods of privatization as: corporatization, sale of enterprises and property through a commercial or investment tender, redemption of leased property and crash.

Key words: privatization, privatization process, privatization concepts, state and communal property.

 Постановка проблеми. Економічна реформа в Україні сьогодні зумовлює її розвиток на довгі роки вперед і закладає основи її національної безпеки. Доля української державності, доля демократичних інститутів громадянського суспільства, добробут і саме існування нації безпосередньо залежать від проведених економічних перетворень.

Головною причиною цього є збереження кризових явищ в українській економіці. Скоротилося виробництво, хоч і покращилась його структура в порівнянні з дореформеним періодом. Інвестиційна та інноваційна активність підвищується. Наростає науково-технічне відставання від розвинених країн. Посилюється залежність від імпорту продовольства і споживчих товарів, обладнання і технологій. Зростає зовнішній і внутрішній державний борг. Відбувається відтік кваліфікованих кадрів зі сфери матеріального виробництва та з наукової сфери. В порівнянні з минулими роками, зменшилось майнове розшарування суспільства та чимало підвищився рівень життя більшої частини населення. Помалу підвищується економічний, науковий і демографічний потенціал країни.

Центральне місце в системі ринкових реформ по праву займає приватизація. Сьогодні зміни у формах і структурі власності, викликані до життя цим процесом, торкнулися інтересів всіх громадян без винятку, так що на найближчу і віддалену перспективи життя в суспільстві буде визначатися ефективністю нових соціально-економічних інститутів.

Аналіз останніх досліджень та публікацій. Аналіз процесів приватизації знаходить відображення в працях вітчизняних авторів, зокрема таких, як: Н. М. Ногінова, Р. П. Бойчук, О. М. Вінник, В. М. Гайворонський та ін. Але в роботах зазначених авторів не достатньою мірою визначені стадії приватизаційного процесу.

Формулювання мети статті. Метою роботи є дослідження стадій приватизаційного процесу.

Виклад основного матеріалу. Подолання наслідків світової фінансової кризи та відновлення темпів економічного зростання в Україні не можливо здійснити без проведення економічних реформ. Здійснення структурних перетворень в економіці, трансформація відносин власності потребує завершення ще в 90-ті роки минулого століття процесу приватизації.

У науковій літературі відсутнє загальноприйняте визначення терміна «приватизація». Наприклад, у словнику термін «приватизація» характеризується як передача державної або комунальної власності (земельних наділів, промислових підприємств, засобів транспорту та зв’язку, акцій, культурних цінностей та інше) за плату або безкоштовно у приватну власність [3].

В економічній літературі можна знайти визначення приватизації як трансформації будь-якої форми власності у приватну, процесу переходу в приватну власність об’єктів, заснованих на державній, колективній або змішаній власності. В наукових джерелах, насамперед, зазначається, що приватизація відображає процес докорінної трансформації відносин власності з метою формування приватного сектору як передумови підвищення соціально-економічної ефективності господарювання і піднесення суспільного добробуту на основі відтворення та відновлення ринкових відносин, а також конкуренції.

У законодавстві поняття приватизації закріплено у статті 1 Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна». Між іншим, ця стаття визначає приватизацію державного майна як платне відчуження майна, що перебуває у державній або комунальній власності, на користь фізичних та юридичних осіб, які відповідно до цього Закону можуть бути покупцями [4].

Приватизація – це один із основних напрямків перетворення української економіки на ринкових засадах, саме її успіхи та невдачі, багато в чому визначають хід економічних реформ [1, с. 58].

Одна з цілей приватизації полягає в тому, щоб за рахунок продажу державних підприємств отримати кошти, якими можна було хоча б частково покрити дефіцит у бюджеті, але головним напрямком є інвестиційні процеси, які повинні стати важливим змістом приватизації, і які можуть привести до структурних змін в економіці.

У новому Законі України «Про приватизацію державного та комунального майна» найбільшим досягненням було заявлено заборону на участь російського капіталу в українській приватизації. Зокрема, під заборону бути покупцем не підпадатимуть юридичні особи, бенефіціарними власниками яких є громадяни держави-агресора, що не є її резидентами, тобто не проживають у Російській Федерації.

При розробці концепції приватизації необхідно враховувати цілий ряд загальних вимог, висунутих самим приватизаційним процесом. Насамперед, це упорядкування юридичних прав власності і фактичного права розпоряджатися нею. Як відомо, в Україні було розроблено і введено в дію більшість необхідних законодавчих актів до моменту проведення приватизації. Вони мали свої певні плюси та недоліки.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна», порядок приватизації державного і комунального майна передбачає:

  • формування та затвердження переліків об’єктів, що підлягають приватизації;
  • опублікування переліку об’єктів, що підлягають приватизації, офіційних друкованих виданнях державних органів приватизації, на офіційному веб-сайті Фонду державного майна України, на офіційних сайтах місцевих рад та в електронній торговій системі;
  • прийняття рішення про приватизацію;
  • проведення екологічного аудиту об’єкта приватизації;
  • перетворення державного або комунального підприємства в господарське товариство у процесі приватизації;
  • затвердження плану розміщення акцій акціонерних товариств, створених у процесі приватизації;
  • затвердження у випадках, передбачених законодавством, умов продажу об’єктів приватизації, розроблених аукціонною комісією;
  • опублікування інформації про умови продажу, в тому числі стартову ціну об’єкта приватизації;
  • проведення аукціону, укладення договору купівлі-продажу;
  • укладення договору купівлі-продажу в разі приватизації об’єкта шляхом викупу;
  • опублікування інформації про результати приватизації;
  • прийняття рішення про завершення приватизації [4].

Приватизація об’єкта вважається завершеною з моменту його продажу та переходу до покупця права власності, або завершення розміщення всіх акцій, передбачених до продажу планом розміщення акцій, і оформлюється наказом відповідного органу приватизації.

Приватизація та роздержавлення можуть здійснюватися різними способами, тобто є різні шляхи передачі прав власності з рук держави в руки приватних осіб, проте вибір конкретного шляху або способу залежить від низки факторів, які можуть мати політичний, економічний, соціальний та регіональний характер [5].

Основними критеріями вибору способу приватизації є галузева приналежність, врахування принципів соціальної справедливості і пріоритету трудового колективу, демонополізація, необхідність збереження профілю підприємства та його виробничого потенціалу, а також залучення інвестицій. Перелічені вище критерії зумовили появу таких основних способів приватизації: акціонування, продаж підприємств та майна за комерційним або інвестиційним конкурсом, викуп орендованого майна та банкрутство. Також в основі вибору способу приватизації лежить мета, яку прагне досягти держава, керуючись конкретним способами [2].

В основу моделі приватизації, що відбувалася в Україні з моменту проголошення незалежності, були покладені принципи соціальної справедливості і рівності розподілу та продажу державного майна.

Висновки. Отже, приватизація як об’єкт правового регулювання являє собою приватизаційний процес, тобто регульовану законом діяльність уповноважених державних органів та інших осіб з передачі державної і муніципальної власності у власність фізичних і юридичних осіб.

Процес приватизації є комплексним міжгалузевим юридичним інститутом процедурного типу процесуальних. У регулюванні процесу приватизації переважають процедурні норми, що дозволяє застосовувати для його аналізу конструкції, апробовані в галузях права.

Основними стадіями процесу приватизації є ініціатива в проведенні приватизації та прийняття рішення про приватизацію, також підготовка об’єкта до приватизації, вчинення приватизаційної угоди та виконання приватизаційного зобов’язання.

Література

  1. Жаліло Я. А. Теорія та практика формування ефективної економічної стратегії держави: [монографія] / Я.А. Жаліло. – К.: НІСД, 2009 р.
  2. Ногінова Н. М. Приватизація в Україні: упущення, досягнення і перспективи / Н. М. Ногінова // Ефективна економіка. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2722.
  3. Пасхавер О. Приватизація в Україні: проміжні підсумки // Моніторинг економіки України: аналіт. бюлетень «Центру економічного розвитку». URL: http://uamonitor.tripod.com/paskhaver.html
  4. Про приватизацію державного і комунального майна: Закон України від 18. 01. 2018 № 2269-VIII / Відомості Верховної Ради. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2269-19.
  5. Трофимова А. Х. Понятие приватизации (юридический и экономический аспекты). Юридические записки, 2013 р.

 References

  1. Zhalilo Ya. A.(2009) Teoriya ta praktyka formuvannya efektyvnoyi ekonomichnoyi stratehiyi derzhavy: monohrafiya [Theory and practice of forming an effective economic strategy of the state: monograph] . Natsionálʹnyy instytút stratehíchnykh doslídzhenʹ [National Institute for Strategic Studies].
  2. Noginova N.M. Pryvatyzatsiya v Ukrayini: upushchennya, dosyahnennya ta perspektyvy [Privatization in Ukraine: omissions, achievements and prospects]. Efektyvna ekonomika [Effective economy]. Retrieved from: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2722.
  3. Pashaver O. Pryvatyzatsiya v Ukrayini: promizhni rezulʹtaty. Monitorynh ekonomiky Ukrayiny: analityk [Privatization in Ukraine: interim results. Monitoring of the economy of Ukraine: analyst]. Visnyk Tsentru ekonomichnoho rozvytku [Bulletin of the Center for Economic Development]. Retrieved from: http://uamonitor.tripod.com/paskhaver.html.
  4. Zakon Ukrainy «Pro pryvatyzatsiyu derzhavnoyi ta komunalʹnoyi vlasnosti»[ The Law of Ukraine «On privatization of state and communal property»]. (n.d.). rada.gov.ua. Retrieved from: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2269-19 [in Ukrainian].
  5. Trofimova A.H.(2013) Ponyattya pryvatyzatsiyi [pravovi ta ekonomichni aspekty] [The concept of privatization [legal and economic aspects]]. Yurydychni prymitky [Legal Notes].

Перегляди: 426

Коментарі закрито.

To comment on the article - you need to download the candidate degree and / or doctor of Science

Підготуйте

наукову статтю на актуальну тему, відповідно до роздлів журналу

Відправте

наукову статтю на e-mail: editor@inter-nauka.com

Читайте

Вашу статтю на сайті нашого журналу та отримайте сертифікат