Про необхідність використання велосипедних шоломів під час їзди на велосипеді

Автор: та

Анотація: Розглянуто вплив використання велосипедних шоломів на безпеку велосипедистів та запропоновано внесення змін до Розділу 6 Правил дорожнього руху України.

Бібліографічний опис статті:

та . Про необхідність використання велосипедних шоломів під час їзди на велосипеді//Наука онлайн: Міжнародний електронний науковий журнал - 2021. - №11. - https://nauka-online.com/publications/technical-sciences/2021/11/25-5/

Стаття опублікована у: : Наука Онлайн No11 листопад 2021

Технічні науки

УДК 343.148

Кіріченко Ігор Сергійович

старший судовий експерт сектору автотехнічних досліджень

Харківський науково-дослідний

експертно-криміналістичний центр МВС України

Данець Сергій Віталійович

кандидат технічних наук,

завідувач сектору автотехнічних досліджень

Харківський науково-дослідний

експертно-криміналістичний центр МВС України

 ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ВЕЛОСИПЕДНИХ ШОЛОМІВ ПІД ЧАС ЇЗДИ НА ВЕЛОСИПЕДІ

Анотація. Розглянуто вплив використання велосипедних шоломів на безпеку велосипедистів та запропоновано внесення змін до Розділу 6 Правил дорожнього руху України.

Ключові слова: дорожньо-транспортна пригода, велосипед, велосипедний шолом, травма голови, черепно-мозкова травма.

Згідно п.п. 2.3 г) та 5.2 б) Правил дорожнього руху України, водії та пасажири мотоциклів та мопедів під час руху зобов’язані бути в застебнутих мотошоломах. Однак для велосипедистів, на сьогоднішній день необхідність використання велосипедних шоломів ніяк не регламентується Правилами дорожнього руху України.

Минулого року в Україні було зафіксовано 1768 ДТП за участю велосипедистів, в яких 235 осіб загинуло і 1610 було травмовано.

Велосипедистипіддаютьсянайбільшому ризикутравматизмувдорожньо-транспортних пригодахв порівняннізіншимиучасникамидорожньогоруху. Велосипедне забезпечуєніякого захиступри дорожньо-транспортних пригодах,томувисокаймовірністьотриманнятравмиголовиприпадіннівелосипедистазвелосипеда.Длязабезпеченнявласноїбезпекивелосипедистам(незалежновідтого,девониїздять)рекомендуєтьсяноситизахиснийшолом.

При мета-аналізі 55 досліджень, проведених з 1987 по 2017 рік, було виявлено, що використання велосипедних шоломів здатне зменшити травми голови на 48%, серйозні травми голови на 60%, черепно-мозкові травми на 53%, травми обличчя на 23%, а загальне число загиблих або тяжкопоранених велосипедистів на 34%. Причому, кореляція між використанням велосипедного шолома і травматичністю, простежується як у дорослих, так і у дітей. Тобто, згідно метааналізу, такий засіб захисту дійсно ефективний і значно знижує ризик травми головного мозку, а також смерті в результаті її отримання. На користь носіння шолома свідчать такі факти:

  • при малій вазі (приблизно 300 грам) шоломи забезпечують високий рівень захисту;
  • завдяки наявності спеціальних отворів забезпечується вільний доступ повітря, відводиться зайве тепло разом з вологою;
  • шолом може бути оснащений козирком для захисту від сонячних променів.

В міських умовах поширеними причинами ДТП за участю велосипедистів є «поворот направо автомобіля – рух прямо велосипедиста» і «водій або пасажир відкривають двері, не переконавшись у відсутності перешкод». Тобто, це ті ДТП, при яких швидкість автомобіля мінімальна, і найчастіше велосипедисти відбуваються незначними забоями, переломами або іншими травмами, що не загрожують життю, але майже 90% випадків зі смертельними наслідками в цих пригодах пов’язані з черепно-мозковими травмами та відсутністю на голові шолома! Аналіз досліджень показав, що використання шолома має більший ефект при дорожньо-транспортній пригоді за участю тільки велосипедистів (падіння з велосипеду, наїзди на перешкоди у вигляді дерев та стовпів, тощо), ніж при зіткненні з моторними транспортними засобами. Однак, не таке страшне саме падіння, як його припинення. Чи зможе велосипедист правильно згрупуватися та впасти, зберігши неушкоджену голову? Велике питання. Падіння відбуваються несподівано, мало хто постійно перебуває у напрузі та очікуванні можливого падіння, тому в частки секунди оцінити ситуацію та вжити заходів до усунення небезпеки вдається небагатьом. Добре, якщо в цей момент на голові буде шолом, адже дуже складно передбачити, як все станеться.

Особливо важливим є використання шоломів дітьми. Дитина не розуміє, як поводитися при катанні на велосипеді. Вміння їздити прийде з досвідом, розуміння поведінки велосипеда прийде з віком, тому в цей цікавий для дитини час шолом повинен обов’язково бути присутнім на його голові. Навіть якщо ви використовуєте причіп, в якому сидить дитина, шолом теж необхідний, оскільки незважаючи на стійкість при їзді, при різкому гальмуванні і падінні, може перевернутися і причіп. Дитина, при цьому, пристебнута ремінцями і впаде на асфальт так само, як і ви з велосипедом. Тим більше необхідний шолом, коли ви везете дитину в спеціальному кріслі, прикріпленому до велосипеда. У разі падіння дитина не зможе ніяк згрупуватися, оскільки пристебнута до крісла. Навіть якщо дитина не пристебнута, то вона просто неприємно вивалиться з крісла і не факт, що не вдариться головою.

Шолом може знадобитися в одній із 1000 поїздок, але ви ніколи не вгадаєте, в якій саме. Але коли він знадобиться – він урятує вам життя. Травми кінцівок заліковуються, тоді як травми голови можуть нагадувати себе все життя. Шолом не може врятувати в серйозній аварії, шолом не допоможе, якщо переїде вантажівка, а на звичайних міських швидкостях за статистикою ви швидше за все виживете і без шолома. І тим не менш, шолом це те, що стоїть між життям і смертю, якщо не пощастило потрапити в ту, відносно рідкісну статистику, пов’язану з ударом головою.

Висновок. Використання велосипедних шоломів допоможе знизити кількість летальних випадків, а також кількість важких травм голови серед велосипедистів, отриманих в результаті дорожньо-транспортних пригод за їх участю. Відповідно до вищенаведеного, назріло питання про необхідність внесення змін до Розділу 6 Правил дорожнього руху України, а саме – велосипедист під час руху повинен бути в застебнутому велошоломі і не перевозити дітей без застебнутих велошоломів, в тому числі і у велопричепах.

Література

  1. Действительно ли ношение велошлема спасает жизни. URL: http://kotovski.net/deystvitelno-li-noshenie-veloshlema-spasaet-zhizni/.
  2. ПДР України 2020 з коментарями та ілюстраціями (українською мовою). URL: http://monolith.in.ua/pdd/onlayn-pdr-ukrayini-ukrayinskoyu-movoyu/
  3. Стоит ли надевать велосипедный шлем. URL: https://bb30.ru/blogs/velo_equipment/stoit-li-nadevat-velosipednyy-shlem
  4. Стоит ли надевать шлем ребенку? URL: https://bb30.ru/blogs/velo_kids/stoit-li-nadevat-shlem-rebenku
  5. Эффективность использования велосипедного шлема. URL: https://veloforma.net/blog/stati/katanie-v-shleme-ili-bez/

Перегляди: 221

Коментарі закрито.

To comment on the article - you need to download the candidate degree and / or doctor of Science

Підготуйте

наукову статтю на актуальну тему, відповідно до роздлів журналу

Відправте

наукову статтю на e-mail: editor@inter-nauka.com

Читайте

Вашу статтю на сайті нашого журналу та отримайте сертифікат