Стандарти точності, що використовуються на електронних навігаційних картах

Автор:

Анотація: Сформульовано об'єктивні причини використання сучасних стандартів точності що використовуються на навігаційних картах. Зроблено висновок про необхідність використання таких стандартів на судах та їх подальший розвиток для безпеки мореплавства.

Бібліографічний опис статті:

. Стандарти точності, що використовуються на електронних навігаційних картах//Наука онлайн: Міжнародний електронний науковий журнал - 2020. - №12. - https://nauka-online.com/publications/technical-sciences/2020/12/standarty-tochnosti-kotorye-ispolzuyutsya-na-elektronnyh-navigatsionnyh-kartah/

Стаття опублікована у: : Наука Онлайн No12 декабрь 2020

Технічні науки

УДК 621.396

Островерхов Володимир Віталійович

студент, магістр

Державного університету інфраструктури та технологій

Островерхов Владимир Витальевич

студент, магистр

Государственного университета инфраструктуры и технологий

Ostroverkhov Volodymyr

Student, Magister degree of the

State University of Infrastructure and Technologies

СТАНДАРТИ ТОЧНОСТІ, ЩО ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННИХ НАВІГАЦІЙНИХ КАРТАХ

СТАНДАРТЫ ТОЧНОСТИ, КОТОРЫЕ ИСПОЛЬЗУЮТСЯ НА ЭЛЕКТРОННЫХ НАВИГАЦИОННЫХ КАРТАХ

ZONE OF CONFIDENCE ONELECTRONIC NAVIGATION CHARTS

Анотація. Сформульовано об’єктивні причини використання сучасних стандартів точності що використовуються на навігаційних картах. Зроблено висновок про необхідність використання таких стандартів на судах та їх подальший розвиток для безпеки мореплавства.

Ключові слова: судно, електронні навігаційні карти, стандарти точності, безпека судноплавства, сучасні технології.

Аннотация. Сформулировано объективные причины использования современных стандартов точности применяемых на навигационных картах. Сделан вывод о необходимости использования таких стандартов на судах и их дальнейшее развитие для безопасности мореплавания.

Ключевые слова: судно, электронные навигационные карты, стандарты точности, безопасность судоходства, современные технологи.

Summary. The objective reasons for the usage of Zone of Confidence used on navigation charts are formulated. The conclusion regarding the necessity of using of such standards on ships and their further development for maritime safety is made and stated.

Key words: vessel, electronic navigational charts, zone of confidence, safety of navigation, modern technologies. 

Текст статті. Вивченням глибини та рельєфу дна морів і океанів займаються такі наукові дисципліни як морська геодезія та морська топографія. Як і для будь-якої іншої науки, точність та надійність отриманої при вимірюваннях інформації відіграє надзвичайно велике значення.

Оскільки, при дослідженнях морського дна, такі фактори, як точність позиціювання підводних об’єктів, точність виміру глибини, характеристики наукового обладнання, що використовується при дослідженнях, не можуть бути однаковими для кожного досліджуваного району світового океану, то і ступінь довіри судноводія до даних відображених на електронній навігаційній карті (ENC) не може бути однаковим для того чи іншого району. Саме тому для відображення та характеристики надійності та точності інформації нанесеної на морську навігаційну карту і уводиться такий параметр, як «Zone of confidence» (CATZOC).

У наш час широкого використання електронних карт та систем у навігації, як для планування маршруту плавання так і для моніторингу руху судна під час переходу, використання та розуміння стандартів точності електронних навігаційних карт надзвичайно важливо для судноводіїв. Знаючи точність досліджень та обмеження, які можуть бути характерними для тієї чи іншої території світового океану, судноводії мінімізують ризики, які можуть виникати при плаванні у відповідному районі [1, с. 12].

Електронна картографічна система (ECDIS) відображає стандарти точності у вигляді трикутних чи ромбовидних шаблонів з відповідною кількістю зірочок у середині (чим більша кількість зірочок, тим більша точність досліджень у даному районі). Наприклад, шість зірок відповідають найвищому рівню якості даних, а дві зірки – найнижчому. Символ однієї зірки на електронних картах не використовується з міркувань уникнення помилкового сприйняття її за символ окремої скелі. Ділянки, для яких ступінь CATZOC не визначено, відображаються на електронних картах за допомогою символу (U) [2, с. 22].

Рис. 1. Відображення CATZOC на електронній карті

У судноводінні використовуються наступні категорії точності та надійності інформації відображеної на навігаційній карті:

Категорія А1. Найвищий рівень точності. Точність розташування підводних та надводних об’єктів, дослідження глибини були проведені з використання найкращого обладнання. Точність позиціювання об’єктів у категорії А1 складає до ± 5 м, а похибка на вимірювання глибини не більше ± 0,5 м + 1% від глибини зазначеної на навігаційній карті.

Категорія А2. Другий рівень точності морських досліджень після Категорії А1. Точність позиціювання об’єктів до ± 20 м, а похибка на вимірювання глибини не більше ± 1 м + 2% від глибини зазначеної на навігаційній карті.

Категорія В. Відповідає ділянкам світового океану, у яких повний скринінг району не був проведений. Невідображені на карті об’єкти небезпечні для навігації малоймовірні, проте можуть бути виявлені. Точність позиціювання об’єктів до ± 50 м, а похибка на вимірювання глибини не більше ± 1 м + 5% від глибини зазначеної на навігаційній карті.

Категорія С. Ця категорія характеризується неточностями у вимірах глибини. Точність позиціювання об’єктів до ± 500 м. Точність виміру глибини ± 2 м + 5% від глибини зазначеної на навігаційній карті.

Категорія D. Точність наукових досліджень значно нижча ніж у Категорії С. Інформацію щодо позиціювання об’єктів використовувати не рекомендовано. Значні похибки у вимірах глибини характерні для цієї категорії.

Категорія U. Відповідає ділянкам, для яких параметр СATZOC на даний момент не визначено.

Для більш кращого розуміння цих понять та їх характеристик, міжнародною гідрографічною організацією (IHO) видано спеціальну таблицю, яку рекомендовано використовувати на навігаційних містках при роботі з Zone of Confidence. У ній відображені усі характеристики та позначення для кожного району.

Таблиця 1

Характеристика стандартів точності, які використовуються на електронних навігаційних карт [3, с. 1]

ZOC Точність позиціювання об’єктів Точність вимірів глибин Характеристики досліджуваної території Характеристика досліджень Позначення району на ENC
A1 ± (5 м + 5%d) ± (0.5 м + 1%d*) Повне дослідження території проведено. Морське дно досліджено. Глибини вивчено. Сейсмічні дослідження проведено. Для визначення місця використано DGPS.
Глибина (м) Точність (м)
10 ± 0.6
30 ± 0.8
100 ± 1.5
1000 ± 10.5
A2 ± 20 м ± (1.0 м + 2%d) Повне дослідження території проведено. Морське дно досліджено. Глибини вивчено. Сейсмічні дослідження проведено. Точність менша ніж для А1. Використано новітні ехолоти та сонари та тральні системи.
Глибина (м) Точність (м)
10 ± 1.2
30 ± 1.6
100 ± 3.0
1000 ± 21.0
B ± 50 м ± (1.0 м + 2%d) Повне дослідження району не проведено. Небезпечні об’єкти для навігації малоймовірні, але можуть зустрічатись. Сейсмічні дослідження проведено. Точність менша ніж для А2. Для вимірів глибин використано лише ехолоти.
Глибина (м) Точність (м)
10 ± 1.2
30 ± 1.6
100 ± 3.0
1000 ± 21.0
C ± 500 м ± (2.0 м + 5%d) Повне дослідження району не проведено. Аномалії у глибинах можуть зустрічатись. Низька точність та якість отриманих даних. Інформація отримана на загальній основі (вимірювання з ехолоту протягом плавання).
Глибина (м) Точність (м)
10 ± 2.5
30 ± 3.5
100 ± 7.0
1000 ± 52.0
D Гірше ніж для ZOC C Гірше ніж для ZOC C Повне дослідження району не виконано. Великі аномалії у глибинах характерні для району. Незадовільна якість отриманих даних. Інформація не може бути використана через брак досліджень.
U Параметр СATZOC на даний момент не визначено.
* d – глибина у даному районі.

Як ми бачимо, при плануванні маршруту плавання судна та протягом усього переходу, значну увагу необхідно приділяти стандартам точності електронних навігаційних карт. У разі плавання у районах з низькою точністю, необхідно використовувати додаткові засоби навігації для забезпечення безпеки плавання, а при плануванні маршруту переходу, по можливості використовувати зони з найбільш дослідженими районами.

Підсумовуючи вищезазначене, аналіз ZOC при розроблені та виконанні плану переходу судна є невід’ємним фактором для забезпечення навігаційної безпеки та одним із компонентів належної морської практики.

Література

  1. GUIDELINES FOR VOYAGE PLANNING. Резолюція ММО А.893(21), 1999.
  2. NAVI – SAILOR 3000. Керівництво користувача, 2002.
  3. URL:https://www.admiralty.co.uk/AdmiraltyDownloadMedia/Blog/CATZOC%20Table.pdf
  4. Навігаційне забезпечення мореплавства: виробничо-практичний посібник / С. В. Симоненко, М. Ф. Голодов. К.: ДУ «Держгідрографія», 2014. С. 28-29.

Перегляди: 386

Коментарі закрито.

To comment on the article - you need to download the candidate degree and / or doctor of Science

Підготуйте

наукову статтю на актуальну тему, відповідно до роздлів журналу

Відправте

наукову статтю на e-mail: editor@inter-nauka.com

Читайте

Вашу статтю на сайті нашого журналу та отримайте сертифікат